Wachten, wachten, wachten op een woningWie een betaalbare huurwoning wil, moet daar lang op wachten. Geen weken, geen maanden, maar járen. In deze video leggen we je in begrijpelijke taal uit hoe die wachtlijsten voor een sociale huurwoning zo ontzettend uit de hand hebben kunnen lopen.

Zoek jij zelf ook een woning en wil je weten hoe lang je in jouw stad of dorp gemiddeld moet wachten? Bekijk dan onze tool: https://nosop3.nl/socialehuur

Gebruikte bronnen:
Voor deze explainer raadpleegden we – naast eigen onderzoek naar de data van alle wachttijden in de sociale huur binnen gemeenten – de volgende bronnen: Rapport ‘Opgaven en middelen’, in opdracht van de ministeries van Binnenlandse Zaken, Financiën en Economische Zaken en branchevereniging Aedes; Rapport ‘Stand van de woonruimteverdeling’ van onderzoeksinstituut Rigo; Rapport ‘Woonruimteverdeling opnieuw bekeken’, van onderzoeksinstituut Rigo, informatie van Aedes Vereniging van Woningcorporaties en van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Meer video’s? Abonneer je op ons kanaal en praat mee! https://bit.ly/2PJk8Xg

Volg NOS op 3 ook op Instagram: https://www.instagram.com/nosop3

—————————————————————

● VRAGEN/TIPS/IDEEËN? We horen graag wat jij van het nieuws en onze uitleg vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: nosop3@nos.nl

● VOLG ONS OOK HIER: Facebook: https://facebook.com/nosop3 Twitter: http://twitter.com/nosop3

___________________________________________________

De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Bij NOS op 3 vind je elke zaterdag nieuws dat je niet mag hebben gemist. Wij gaan voor jou op onderzoek uit naar nieuws uit jouw wereld. Ook vind je hier uitleg bij het nieuws.

https://www.youtube.com/watch?v=7RBQ60O8SRs