Keuken inrichting en indelen – Designdroom | Interieurtips #5Je keuken inrichten, indelen en opruimen: Kim, onze interieurdesigner en jurylid van het tv-programma #Designdroom, geeft tips! Ze neemt je opnieuw mee de set op en geeft jou aan de hand van drie ontwerpen van de kandidaten slimme basistips voor een goed keukenontwerp en de inrichting van je keuken.

Een goede indeling is een eerste belangrijke tip voor een nieuwe keuken. Een rechte keukenopstelling of juist een hoekkeuken: de ruimte vormt de basis voor het inrichten van je keuken. Houd in het keukenontwerp rekening met genoeg bewegingsruimte, zeker wanneer je kiest voor een kookeiland. Zorg dat deze niet te groot is. En let er op dat er voldoende afstand is tussen het fornuis en de eettafel. Bij de inrichting van de keukenkastjes adviseert Kim om servies en bestek in de buurt van de keukentafel op te bergen.

Ook voor duurzame oplossingen in de keuken deelt Kim een aantal tips:
– Kweek je eigen kruiden in een stapelbare kweekunit.
– Kies voor keukendeurtjes gemaakt van gerecyclede petflessen.
– Kook op inductie, dat is duurzamer dan kiezen voor een gasfornuis.

Voor de inrichting en het opruimen in de keuken tipt Kim in deze video de handige mogelijkheden voor afvalscheiding, netjes weggewerkt in een keukenkastje. Maar IKEA biedt meer slimme oplossingen om je keuken te organiseren. Zo bieden verborgen lades extra opbergruimte en maakt automatische led-verlichting in de keukenkastjes en -lades een einde aan de zoektocht naar keukengerei.

#keukentips #keukeninspiratie #keuken #keukentrends #keukenontwerp #nieuwekeuken #keukenidee #keukenkopen #keukendesign #keukeninrichting #keukenopruimen #keukenorganiseren

Geen enkel nieuwtje missen? Abonneer je op ons YouTube kanaal.

IKEA website: http://www.IKEA.nl
IKEA op Facebook: http://www.facebook.com/IKEANederland
IKEA op Twitter: http://www.twitter.com/IKEANederland
IKEA op Pinterest: http://www.pinterest.com/IKEANederland
IKEA op Instagram: http://www.instagram.com/IKEANederland

https://www.youtube.com/watch?v=zCmBQiQScB8